5 předmětů, které byste nikdy neměli zapomenout doma

Znáte to: odcházíte z domu. 

“Klíče mám, peněženku taky, mobil nesmí chybět… ještě něco?” 

Kromě pár základních věcí, které u sebe většinu času nosí snad úplně každý, se najde ještě několik dalších předmětů, jež vám mohou vaše každodenní aktivity značně usnadnit a ušetřit vás (jinak nevyhnutelných) problémů.

O co konkrétně jde?

pexels-lumn-168804

 

Každý správný muž

Neříkal vám to snad už váš děda? 

Nůž je nejpoužívanějším nástrojem na Zemi. Odhaduje se, že první nůž byl vyroben zhruba před 4000 lety a jeho “potomky” využívají lidé po celém světě až dodnes.

Chcete otevřít dopis? Uříznout si chleba? Nebo se jednoduše cítite lépe, když u sebe máte nějakou zbraň? Nůž je multifunkční – to ani nemusí být švýcarský – a pomůže vám s celou řadou každodenních úkonů.

Milý deníčku… 

Kolikrát už vás napadla nějaká milionová myšlenka? A kolikrát jste ji zapomněli během následující hodiny?

Každou chvíli vás může napadnout něco, co by stálo za to promyslet do větší hloubky. Jenže vás zrovna čeká pohovor, nebo musíte sednout za volant a není tak ideální moment na nerušené rozjímání… 

Když si svoje nápady, připomínky a myšlenky zapíšte, nejenže na ně potom snad nezapomenete, ale proces zapisování vám sám o sobě pomůže s pozdějším rozvinutím nápadu.

Proto doporučujeme vždycky u sebe mít alespoň nějaký kousek papíru a něco, čím na něj můžete psát. Přinejhorším bude stačit i poznámka v mobilu, ale fyzicky zapisovat do bločku má své výhody.

write-593333_1920

Polibky jelenů

Zima se blíží a chlad každým rokem ničí rty milionům lidí. Popraskaná ústa jsou nepříjemná a ne zrovna vábná. Nemusíte se plánovat s někým líbat, aby se vám vyplatilo starat se o svoje rty.

Jelení lůj si můžete snadno vzít kamkoliv s sebou a zabránit tak bolestivému trhání rtů!

DSC08022

Kolik je?

Když se vás na to někdo zeptá, co uděláte? Vytáhnete mobil? Začnete hledat hodiny okolo? Řeknete, že nevíte? Nebo jste to vy, kdo se ptá?

Tradice nošení hodinek dlouhou dobu upadala, ale dalo by se říct, že zažívá renesanci. Mladé generace, které už nějakou chvíli spoléhali jen na své mobilní telefony, teď čím dál tím častěji opět sahají po hodinkách.

Hodinky vám nejen řeknou, kolik je, ale s moderním, minimalistickým designem i vypadají velmi dobře! A stejně jako zbytek vašeho outfitu posílají okolí nějakou zprávu o vás – pokud chcete vypadat seriózněji, dospěleji a spolehlivěji, hodinky jsou jedním z nejlepších způsobů, jak toho docílit.

Jen tak ledajaké hodinky ale nestačí. Smartwatches, i když jde o skvělou technologii, jednoduše nepůsobí stejným dojmem jako tradiční hodinky a obří přeplácané digitálky vám jen těžko přidají na eleganci.

Jednoduchost je ale univerzální a s našimi minimalistickými hodinkami budete vypadat dobře, ať už se vydáte kamkoliv!

 

První pomoc

Každý den se stanou desetitisíce poranění a úrazů – ale štěstí přeje připraveným! Mějte při sobě za každých okolností pár základních zdravotních pomůcek jako náplasti (pomohou s puchýři i jinými malými rankami), prášky proti bolesti, živočišné uhlí a ideálně i škrtidlo.

A ještě jedna věc: nebojte se vaše zásoby využít! Nesnažte se připravit na apokalypsu a syslit si zdravotnický materiál; když vám nebo někomu z vašeho okolí nějaká ze zmíněných věcí může pomoci, neváhejte a zakročte.